ponedeljek, 31. maj 2010

Mishima, končno!

Dolgo sem iskal, a končno našel disk na ebay-u, disk kateremu cena ni bila navita v nebo. Hvala Keki, da me je pred desetletji spoznala s to čudovito godbo. Res, žilorezna godba, Glass + Kronos Quartet = carsko, brezčasno, neponovljivo!

petek, 28. maj 2010

Še en konec.

Včeraj se končno dokopljem do naslova plošče in imena komada, ki me je preganjal vsa ta leta.

Odkar sem pred mnogo leti od pokojnega Frana dobil kaseto na kateri je imel posneto eno od plošč Manu Dibanga in na kateri sem slišal komad, ki me je v nanosekundi preselil desetletja nazaj, v Jugo, pred televizor, v nedeljo zvečer, ko se je v odjavni špici odvrtel metalec diska.

Sportski pregled - špica

Kakšen res lep nostalgičen posnetek. Komad je pa 'Soul Fiesta' iz leta 1975, ki se nahaja na plošči 'Africadelic' - še en razlog več, da je Manu Dibango najpomembnejši glasbenik v mojem življenju :)




ps: zares, teden zaključkov, koncev ... krasni občutki ...

Nič več FB. 14 dni countdown, LOL

petek, 14. maj 2010

Lord of the Dance, v tretje gre skoraj nerado

Prva dva obiska, 22.11.2003 in 16.05.2008, sta bila čarobna, včeraj zvečer pa sva že gledala z bolj kritičnimi očmi; spremenili so veliko, glavno vilinsko piskačico, glasbo pevskih nastopov, manjkalo je dramatičnega stopnjevanja zgodbe. Še zmeraj dobro sploh glede na mlačno publiko, a naslednjič bova verjetno premislila preden kupiva karte - čas bi bil, da Flatley razpošlje naokoli kakšno drugo zgodbo npr. Celtic Tiger, ali vsaj Feet of Flames.