torek, 16. november 2010

Dan potem

Včeraj ob 18:55 mi je potekel gamecard, par ur kasneje zaženejo 4.del invazije - kako jim rata tako ultimativno rajcanje??? In nisem bil edini :) A to še ni razlog, da obnovim naročnino, pavza bo dobro dela.



Zato sem raje pogledal prvi del The Walking Dead, vtis? Začne se obetavno, minimalistični soundtrack, neizprosni streli v glave zombijev, a dve stvari zmotita in kažeta na razvoj v napačno smer - pojava tega igralca, ki je že "moril" v Jericho in prikaz ljubezenskega trikotnika. Meh.

Dosti bolj užival ob ogledu Dr Who 2005, sezona 5, kakšen histerični madness.

ponedeljek, 15. november 2010

Nov teden, nove zmage

FB v postopku izbrisa, WOW v postopku zamrznitve, se nadejam bolj atraktivni porabi časa (in denarja).

Uspešno vztrajam v miselnosti nesmiselnosti nadaljnjega kupovanja glasbe na standardnih nosilcih, čistka kolekcije se nadaljuje, preveč balasta, ki samo jemlje prostor.

Aja, zanimiv intervju z Bruce Campbell-om, tukaj. Res je, Bubba Ho-Tep je krasen film! Kar vabi k ponovnemu ogledu.

petek, 5. november 2010

Res je

Ko govorimo o razliki med kapitalisti in menedžerji, je bistveno, da so kapitalisti hkrati in predvsem lastniki in se v kapitalizmu gredo tako rekoč »igre« za lasten račun in denar. Z menedžerji je drugače: oni praviloma niso lastniki kapitala in se gredo menedžerske igrice za tuj, davkoplačevalski, za javni denar. Menedžersko revolucijo torej mislim s pozicije subjekta, ki vse to organizira in počne, njena logika upravljanja procesov pa se je zajedla - povsem zahrbtno - ne samo v menedžiranje podjetij in države, ampak v vse pore družbenega, političnega in kulturnega delovanja.


Link na članek

sobota, 31. julij 2010

Ujeda v betonski džungli

Družina ujede se je ta mesec za krajši čas naselila na bližnjem iglavcu, mladiči so bili prav glasni, neko jutro me je celo zbudila mati(?) ujeda, ko se je drla na balkonu! Verjetno ni pričakovala zaspanega krilečega človeškega nergača, ki sem jo spodil. Škoda, zamudil idealno priliko za še lepšo fotko.

sreda, 21. julij 2010

Konec dopusta, pošiljke in godba

No, spet nazaj na šiht, vročina popustila, še zmeraj čakam Ishq pošiljko, Spocki so le prišli, očitno je zaleglo, da se jim v nedeljo pisal. Prišel je tudi sms iz mimovrste, da je mikro Filips že na voljo za prevzem - končno doma spet basi, bom lahko potestiral na novih Ozricih.

četrtek, 10. junij 2010

Lep dan

Danica pravi, da se je Nik zelo dobro odrezal pri zobozdravniku, priden poba. Iz Makedonije pa mi sodelavka Škrilčeva posreduje diske od Kornelije, me skoraj vrže na rit, poleg kupljenih diskov je Kornelija dodala Tavitijan diska in Synthesis live. Padam v spirale ugodja ... 11/8, 7/8, 9/8, 5/8 ... I heart Makedonija :)

ponedeljek, 7. junij 2010

Hura za Makedonijo!

Neverjetno, noro!!! V petek sem dobil preblisk, da bi lahko za nabavo raritetnih makedonskih diskov, predvsem manjkajoče diske Bodana Arsovskega, pobaral kar kolegico iz Skopja. In lej ga lej, res, mi je že nabavila Broken Beats in Elegija diska ... tako popolnega ponedeljka pa že zelo dolgo ne! Hvala, Kornelija :)


četrtek, 3. junij 2010

torek, 1. junij 2010

Mali vozi traktor

V soboto, na obisku pri Mirjam. Če me spomin ne vara sem bil jaz tudi tak pokovec, ko sem prvič vozil traktor.

ponedeljek, 31. maj 2010

Mishima, končno!

Dolgo sem iskal, a končno našel disk na ebay-u, disk kateremu cena ni bila navita v nebo. Hvala Keki, da me je pred desetletji spoznala s to čudovito godbo. Res, žilorezna godba, Glass + Kronos Quartet = carsko, brezčasno, neponovljivo!

petek, 28. maj 2010

Še en konec.

Včeraj se končno dokopljem do naslova plošče in imena komada, ki me je preganjal vsa ta leta.

Odkar sem pred mnogo leti od pokojnega Frana dobil kaseto na kateri je imel posneto eno od plošč Manu Dibanga in na kateri sem slišal komad, ki me je v nanosekundi preselil desetletja nazaj, v Jugo, pred televizor, v nedeljo zvečer, ko se je v odjavni špici odvrtel metalec diska.

Sportski pregled - špica

Kakšen res lep nostalgičen posnetek. Komad je pa 'Soul Fiesta' iz leta 1975, ki se nahaja na plošči 'Africadelic' - še en razlog več, da je Manu Dibango najpomembnejši glasbenik v mojem življenju :)




ps: zares, teden zaključkov, koncev ... krasni občutki ...

Nič več FB. 14 dni countdown, LOL

petek, 14. maj 2010

Lord of the Dance, v tretje gre skoraj nerado

Prva dva obiska, 22.11.2003 in 16.05.2008, sta bila čarobna, včeraj zvečer pa sva že gledala z bolj kritičnimi očmi; spremenili so veliko, glavno vilinsko piskačico, glasbo pevskih nastopov, manjkalo je dramatičnega stopnjevanja zgodbe. Še zmeraj dobro sploh glede na mlačno publiko, a naslednjič bova verjetno premislila preden kupiva karte - čas bi bil, da Flatley razpošlje naokoli kakšno drugo zgodbo npr. Celtic Tiger, ali vsaj Feet of Flames.

ponedeljek, 19. april 2010

Transformerji 2, Bayplosions!11

Včeraj pokuril dve uri in pol, kakšen cheese od filma! Bay snema zanič filme, ki jih prenapolni z eksplozijami tako, da redki opazijo cheese. Potencialni cheese. Bay ni Boll.

In sedaj nekaj popolnoma drugačnega ...

petek, 19. marec 2010

Pero in stara šola

Pero Defformero v Ch0, čista zmaga. Padem dol, ko med publiko vidim modela v jeans jakni brez rokavov in s pestro izbiro klasičnih metalskih našitkov - Destruction, Twisted Sister(!?!) in Annihilator. Še bolj padem dol, ko vidim modela s turnejsko majico benda Disneyland After Dark (D.A.D)!

ponedeljek, 15. marec 2010

Nemirna noč, mrzlo jutro

Nik je imel nočno, nekaj z ušesom in, ko je že kazalo, da bova na bolniški, bolečina izgine. Hop v vrtec. Jaz pa na kolo v mrzlo jutro ...

četrtek, 21. januar 2010

V sredo, It Made My Day

Včeri čakam pred trgovino, da moja dva prideta iz vrtca, zraven čvekajo trije osnovnošolci ... valjda iz dolgčasa vlečem na uhlje, ker gre debata o šoli in profesorjih in en opiše profesorja:

un k ima dabl emo frizuro ... na obe strani počesan

It Made My Day

sreda, 20. januar 2010

Noro, kakšen začetek leta! Obeta se snidenje z dolgo izgubljenim makedonskim Bratom - na pobudo Sekice. Nadalje, ob obnovi zavarovanja se spet najdem s sošolci iz PTT SŠC: Gurman je vabil - yum yum! No, pika na i pa včeraj popoldne, ko mi v lokalni lekarni v kader pride Cerkničanka ... what are the odds.

Aja, čez lužo pa cela drama okoli idiotov iz NBCja, ki bodo skenslali Conana in vrnili brezveznika Lenota. Go Team Conan!


petek, 8. januar 2010

Snežne vojne in hologrami

Končno, pada, pada sneg. Bolj, ko ga odmetavamo, več ga je. Na veliko veselje mulca, ki dela vojsko snežakov za boj proti klimatskim spremembam: misija, onesposobiti robotskega Al Gore-a.

Nemški znanstveniki se poigravajo s teorijo, da je naš svet, vesolje, le velikanski hologram. Iluzija. Ok, vendar to ne razloži Damjana Murka, Kahla Ehjavca ali Lady GaGa ... še najbolj mi je všeč ideja iz naključnega Dylan Doga, da je nebesni svod kartonasta kupola, mi pa ujeti pod njo.

Avatar 3D. Špica! Trenutno že (z lahkoto) na drugem mestu največjih filmskih zaslužkarjev, takoj za Titanikom; ja, prav tako James Cameron. Se spravljam k ponovnemu ogledu, res, impresiven film.

V pričakovanju nove plate Devina, dvd Meshuggah in koncerta Secret Chiefs 3.