torek, 16. november 2010

Dan potem

Včeraj ob 18:55 mi je potekel gamecard, par ur kasneje zaženejo 4.del invazije - kako jim rata tako ultimativno rajcanje??? In nisem bil edini :) A to še ni razlog, da obnovim naročnino, pavza bo dobro dela.



Zato sem raje pogledal prvi del The Walking Dead, vtis? Začne se obetavno, minimalistični soundtrack, neizprosni streli v glave zombijev, a dve stvari zmotita in kažeta na razvoj v napačno smer - pojava tega igralca, ki je že "moril" v Jericho in prikaz ljubezenskega trikotnika. Meh.

Dosti bolj užival ob ogledu Dr Who 2005, sezona 5, kakšen histerični madness.

ponedeljek, 15. november 2010

Nov teden, nove zmage

FB v postopku izbrisa, WOW v postopku zamrznitve, se nadejam bolj atraktivni porabi časa (in denarja).

Uspešno vztrajam v miselnosti nesmiselnosti nadaljnjega kupovanja glasbe na standardnih nosilcih, čistka kolekcije se nadaljuje, preveč balasta, ki samo jemlje prostor.

Aja, zanimiv intervju z Bruce Campbell-om, tukaj. Res je, Bubba Ho-Tep je krasen film! Kar vabi k ponovnemu ogledu.

petek, 5. november 2010

Res je

Ko govorimo o razliki med kapitalisti in menedžerji, je bistveno, da so kapitalisti hkrati in predvsem lastniki in se v kapitalizmu gredo tako rekoč »igre« za lasten račun in denar. Z menedžerji je drugače: oni praviloma niso lastniki kapitala in se gredo menedžerske igrice za tuj, davkoplačevalski, za javni denar. Menedžersko revolucijo torej mislim s pozicije subjekta, ki vse to organizira in počne, njena logika upravljanja procesov pa se je zajedla - povsem zahrbtno - ne samo v menedžiranje podjetij in države, ampak v vse pore družbenega, političnega in kulturnega delovanja.


Link na članek